8 Nisan 2010 Perşembe

PEYNIRLI KULAHLAR




Butun arkadaslarimin yeni yilini kutlarim.Sevgili NUNU ...rahatsizligin bizi cok uzdu ,daha iyi olmana sevindik bir an once iyilesmen icin dua ediyoruz ,seni seviyoruz canim.....


Kulahlarin tarifi lezzet dergisinden

MALZEMELER...
250 tereyagi,ben margarin kullandim
1 yumurta sarisi
kabartma tozu
3 kasik yogurt
aldigi kadar un

IC HARCI.
2 kasik siviyag
1 cay bardagi sut
1 yumurta aki
1 su bardagi ufalanmis beyazpeynir
1 bardak lor...ben kasar rende kullandim
kiyilmis maydanoz , dereotu
HAZIRLANISI
Oda isisinda yumusatilmis tereyagi,yumurta sarisi,tuz,yogurt,kabartma tozu bir kabin icine konur el ile karistirilir.Un ilave edilir pogaca hamuru kivaminda yogurulur 20 dakika dinlendirilir.
Ic harci icin yag,sut,yumurta aki cirpilir diger malzemeler karisir.
Hamurdan parca alinir merdane ile yarim cm acilir 7-8 cm kareler kesilir.Ortasina peynirli ic konur,iki kosesinden katlanir kulah sekli verilir.Uzerine yumurta sarisi susam surulur 180c firinda pisirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder