8 Nisan 2010 Perşembe

Peynirli Mayalı Poğaça


Uğur Böceği şekli vermeye çalıştım ama pek başarılı olamadım :(( Haşhaş tohumu yerine çörek otu kullanmak sanırım daha iyi sonuç verir.
Malzemeler :
1 paket (42 gr. ) yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

İçine;
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz (İrem sevmediği için ben eklemedim.)
Üzerine;
yumurta sarısı, çörekotu, haşhaş tohumu, vb.

Yapılışı :
Maya şekerle birlikte bir kaba alınarak ılık suda eritilir.
Yoğurma kabına 4-4,5 su bardağı kadar un alınır, ortası havuz gibi açılır. Üzerine tuz, eritilmiş maya, sıvıyağ ve süt eklenip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur, gerekirse un eklenir. Üzeri örtülüp, ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılıp, elde açılır, iç malzeme yerleştirilip kapatılır ve kapatılan kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu, haşhaş tohumu, vb. serpilerek, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder