2 Nisan 2010 Cuma

PEYNİRLİ POĞAÇA



MALZEMELER
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 sb süt
yarım sb sıvı yağ
1 paket yaş maya
yarım sb ılık su
1 tk tuz
1 çk şeker
aldığı kadar un
üstüne susam ve çörekotu

YAPILIŞI
Öncelikle mayayı ılık suyla iyice yedirip sütünü, yağınıda katıp karıştırıp ununu tuzunu şekerinide ilave edip ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapıp biraz mayalanmaya bırakıp ceviz şeklinde parçalar alıp elimizle açıp ortasına maydanozlu peynir koyup şeklini verip yumurta sarısı ve azıcıkda sıvı yağla karıştırıp üzerlerine sürüp çörek otu ve susam serpiştirip yağlı kağıtlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır poçalarımız..... Bu ölçülerde tam 1 tepsi çıkıyor, poçalar yiyenler tarafından çok beğenildi ;) tadı harikaydı...
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder