6 Nisan 2010 Salı

Peynirli Topkek

Peynirli Topkek

Bizim evde bir hastalık var ki sürekli devir daim yapıyor,bir türlü düzelemedik.Bizi çok seven bu bahar gribi hepimizi bir kere turladı ama yorulmayıp şimdi ikinci tura başladı.Bora 3 gündür ateşler içinde yatıyor,boğaz kültürü yapıldı çok şükür bir şey çıkmadı.Antibiyotik tedavisine başlandı .İki gün üst üste gece su kustu resmen.Midesini fena üşütmüş.Soğuk su ve dondurma ikilisinin yardımları çok büyük tabiii.Neyse uzanıp dinleniyor şimdilik.Umarım bir an önce toparlanır.

Tuzlu top kekleri çok seviyorum,hem kahvaltı için hem de piknik için çok pratik oluyor.Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
8 Kişilik

- 2 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sert beyaz peynir
- bir tutam dereotu
- bir fiske tuz(peyniriniz tuzsuz ise ekleyin)
- yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kepekli un
- çörekotu

Hazırlanışı:
1- Yumurta iyice çırpılır.İçine yoğurt ve zeytinyağı eklenip tekrar çırpılır.
2- Beyaz peynir rendesi,incecik doğranmış dereotunu ekleyip çırpın.
3- İçine elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip çok az karıştırın.
4- Silikon topkek(muffın) kalıplarına karışımı boşaltıp üzerine çörekotu serpin.(bir parmak boşluk bırakın,kalıpları tam doldurmayın)
5- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin .

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder