7 Nisan 2010 Çarşamba

PİDELİ KÖFTE

BURSA'YA ÖZGÜ BU LEZZETİ HERKESİN TATMASI İÇİN, YAPTIĞIM GİBİ FOTOĞRAFINI ÇEKİP TARİFİ HEMEN YAYINLAMAK İSTEDİM. KÖFTE SEVİYOSANIZ, İSKENDER SEVİYORSANIZ BUNUDA KESİN SEVERSİNİZ EMİNİM. SAKIN KAÇIRMAYIN VE HEMEN DENEYİN BENCE...

MALZEMELER
  • YARIM KG İNEGÖL KÖFTE (MARKETLERDEN BULABİLİRSİNİZ) (YOKSA KENDİNİZ KÖFTE YAPABİLİRSİNİZ)
  • 1 AD KEBAPLIK PİDE
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • AZ TUZ
  • ÜZERİNE BOLCA TEREYAĞ
  • YOĞURT
  • SÜSLEMEK İÇİN DOMATES BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTELERİMİZİN ŞEKLİNİ VERİYORUZ. FINDIKTAN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARIP İNCE KÖFTELER YAPIYORUZ. (YUDUMLUK KÖFTE OLMASI GEREKLİ) IZGARADA YADA GRILL'de PİŞİRİYORUZ. PİDELERİMİZİ KÜP DOĞRUYORUZ. SERVİS TABAĞIMIZA ALIYORUZ. BU ARADA 2 KAŞIK TEREYAĞ VE SALÇAYI KAVURUP SU İLAVESİYLE SALÇALI SOS YAPIYORUZ. PİDELERİMİZİN ÜSTÜNE PİŞEN KÖFTELERİMİZİ SIRALIYORUZ. ÜZERİNE SALÇALI SOSUMUZU BOLCA HERYERİNE GELECEK ŞEKİLDE DÖKÜYORUZ. IZGARADA PİŞİRDİĞİMİZ BİBERİ YANINA KOYUYORUZ. DOMATES DİLİMLERİ VE YOĞURTDA KOYDUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ. SERVİSE SUNDUKTAN SONRA KIZDIRDIĞIMIZ BOLCA TEREYAĞI ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. AFİYETLE YİYORUZ....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder