7 Nisan 2010 Çarşamba

PIRASA KAVURMASI....




Pırasa nedense pek sevilen bir sebze değildir, pek çok evde belki de pişmez bile. Ben kış sebzelerinin hepsini de çok severim hele pırasa mmmm nefis bence:)

Çocukluğumdan beri evde önce pırasanın beyaz bölümü zeytinyağlı pişirilir kalan yeşil yaprak bölümü de bu şekilde kavurma yapılırdı.

Bizim küçüklüğümüzde öyle ben bu yemeği sevmem bunu yemem gibi bir lüksümüz hiç olmadı, pişen her yemekten yemek zorundaydık ve yerdik, anne kuralları:) belkide bu sebebten her sebzeyi severim(kereviz yemeği hariç)

Bana sorarsanız çok lezzetli ve çok kolay bir yemek.

1 kg pırasa.
200 gr kadar kıyma.
Salça.
İstediğiniz kadar sıvı yağ.
Üzerine kırmak için yumurta(kç tane isterseniz)
Tuz, karabiber.

Pırasaları yıkadıktan sonra ortalarında bir kere keselim ve ince ince kıyalım.

Tencerede kıymayı biraz kavurduktan sonra içine pırasaları ilave edip kavurmaya devm edelim biraz kavrulunca salçasını ve tuzunu koyup karıştıralım.

İyice kavrulan pırasaların üzerine yumurtaları kırıp tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısalım.
Yumurtaların pişmesine yakın ocağı kapatalım.

Servis etmeden önce üzerine karabiber serpelim.

Meleğin tavsiyesi: yanında limon ve kurubiberle nefis olur...
İşte yemeğimiz hazır herkese afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder