7 Nisan 2010 Çarşamba

PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ
















Malzemeler
Yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
alabildiği kadar su
İçin için
Yarım kilo pırasa
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hamurları yağlamak için
1 su bardağı sıvıyağ
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un,su,tuz ve yumurta ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 4'e bölün. Beze yapıp yarım saat dinlendirin. İçi için sıvıyağda kıymayı kavurun. İnce ince doğranmış pırasaları ekleyin. Pırasalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Hamurları merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Üzerlerine sıvıyağ sürüp üst üste dizin. Daha sonra hamurları bez üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar ince açın. İç malzemede üzerine serpin. Bezin iki tarafından tutarak rulo yapın. Kendi ekseni içinde üçe katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder