1 Nisan 2010 Perşembe

PIRASALI, KIYMALI BÖREK VE HALLEYLİ PASTA



Pırasaları yıkayıp küçük küçük doğrayıp azıcık sıvı yağda yumuşatıp kıymayıda ilave edip güzelce karıştırıp salçayı, tuzunu, nane, kimyon, köri, kekik ve karabiberide serpiştirip karıştırıp piştikten sonra azıcık soğuduktan sonra yufkaları sekiz parçaya bölüp sığara böreği gibi sarıp üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu yada susam koyup önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirtikten sonra çıtır çıtır ve lezzetlimi lezzetli böreklerimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.....




Bu pastada çoğu blogda vardır herhalde, bide buna bakın bakalım;) tarif ise şöyle; 1 paketteki iki poşet krem şantiyi 1 sb sütle hazırlayıp içine 10 tane halleyi gelişigüzel kırıp içine ilave edip güzelce karıştırıp (istenirse cevizde ilave edilebilir) yuvarlak borcama yada kek kalıbına folyo koyup üzerine bunu döküp üzerinide iyice kapatıp buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra üzerine pişirdiğimiz çikolata sosunu soğuduktan sonra üzerine dökdükten sonra servise hazırdır pastamız.
Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder