8 Nisan 2010 Perşembe

Pirinçli Zeytinyağlı Ispanak Yemeği

Klasik Bir Anne Yemeği

Pirinçli Ispanak yemeği benim için klasik bir anne yemeği . Annemin yaptığı nefis yemekler içinde belki de en çok sevdiğim bir yemek. Ne kadar kavurmasını, yumurtalısını , fırında kaşar peynirlisini yapsamda benim için pirinçli ıspanak, ıspanak yemekleri içinde en sevdiğim çeşididir. Aslında herkesin bildiği, yaptığı bir yemek ama ben arşivimde kızım için olsun istedim....


Gereken Malzemeler:

  • Yarım kg ıspanak
  • Yarım çay bardağı yemeklik zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça ( 2 adet domateste olabilir)

Yapılışı:

  • Ispanakların köklerini kesip yaprak kısımlarını ayıklayın. Bol suda iyice yıkayın.
  • Tencereye yemeklik doğranmış soğanları alıp hafifçe kavurun. Salçasını ilave edip bir kaç kez döndürün . Domates kullanıyorsanız domatesleri yemeklik doğrayıp soğanla birlikte hafifçe soteleyin.
  • Üzerine temizleyip ayıkladığınız ıspanakları azar azar ilave edip karıştırın.
  • Ispanaklar su salabileceği için su ilavesini kontrol ederek yapın.
  • Yarım çay bardağı pirinci ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder