8 Nisan 2010 Perşembe

PORSİYONLUK KADAYIFLI SAKIZLI MUHALLEBİ

GEÇENLERDE GELEN MİSAFİRLERİM İÇİN KADAYIFLI MUHALLEBİ YAPTIM. KALABALIK MİSAFİR AĞIRLAYACAĞIM İÇİN FIRIN TEPSİME İKİ ÖLÇÜ TATLI YAPMAYI UYGUN BULDUM. MALZEME TEPSİYE FAZLA GELECEK GİBİ GELDİ VE BİR MİKTARINI RESİMDEKİ GİBİ KASELERE KOYDUM. PORSİYONDA MUHALLEBİ MİKTARI DAHA FAZLA. BENDE SÜTLÜ TATLILARI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BU ŞEKİLDE DAHA HOŞUMA GİTTİ. SİZEDE DEĞİŞİK BİR FİKİR VERİR DİYE YAYINLAMAK İSTEDİM. YAPILIŞINA GELİNCE...
MALZEMELER
İLAVE OLARAK MUHALLEBİYİ ÇIRPMA AŞAMASINDA DAMLA SAKIZI İLAVE EDİYORUZ.
YAPILIŞI
AYNI ŞEKİLDE YAPIYORUZ. TEK FARK KASELERE KONMASI. KASENİN ALT KISMINA KAVURDUĞUMUZ KADAYIFTAN BİR MİKTAR KOYUYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ MUHALLEBİ KOYUYORUZ. ONUN ÜZERİNE TEKRAR KAVRULMUŞ KADAYIF KOYUYORUZ. TARÇINLA SÜSLÜYORUZ. AFİYET OLSUN...

BUDA MİSAFİRLERİME YAPTIĞIM TATLIM. ÜZERİNE STREÇ FİLM KAPATTIKTAN SONRA FOTOĞRAF ÇEKTİĞİM İÇİN BİRAZ PARLADI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder