2 Nisan 2010 Cuma

Portakallı Islak Kek

Tarif Ayşe Tüter'in mutfağımızdaki bereket kitabından...
malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 175 gr. margarin
  • 1 adet havuç
  • 2 portakalın suyu ve kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu

yapılışı: Öncelikle margarini bir tavaya alıp, eritin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yağı, yumurtayı, şekeri çırpın. Daha sonra rendelediğiniz havuçu, unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartığımız keki servis tabağına ters çevirin. Henüz sıcakken portakal suyunu üzerinde gezdirin. Rendelenmiş kabuğunu üzerine serpin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

afiyet olsun...

Portakallı ıslak keki, kek kalıbı etkinliğine yolluyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder