7 Nisan 2010 Çarşamba

Portakallı Kek















Malzemeler
3 yumurta
200 gr margarin
3 kahve fincanı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini karıştırma kabına alalım ve mikserle kreme haline gelene kadar çırpalım.
Yumurtaları akından ayıralım.Yumurta sarısı ve şekeri ekleyip karıştıralım portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini margarine ekleyip 2 dakika karıştıralım.
Yumurtanın akını ayrı bir kaba alıp kar haline gelene kadar çırpalım daha sonra margarinli karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.(Bundan sonrasını spatula veya tahta kaşıkla karıştırmak gerekiyor mikserle karıştırılırsa yumurta akı sulanır)
Un,nişasta ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.yağlanmış ve unlanmış kalıba hamurumuzu boşaltalım.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder