2 Nisan 2010 Cuma

PORTAKALLI REVANİ



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb şeker
1 sb yoğurt
yarım sb sıvı yağ
1 portakalın rendesi ve suyu
1,5 sb irmik
1 sb un
kabatma tozu, hindistancevizi

şerbeti için;
4 sb şeker
4,5 su
yarım limon

YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayıp ılınmasını sağlıyoruz, revani çok şerbetli mi oldu ne, ölçüsü birazcık fazlaydı sanki;) yada bardağa göre değişebilir;) neyse şimdide kekin tarifine bakalım;) yumutalarla şekeri köpürtüp yoğurdunu, portakal rendesi ve suyunu ve yağınıda ilave edip karıştırıp irmiğini, ununu kabartma tozunuda koyup güzelce birdaha karıştırıp yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaranna kadar pişiriyoruz. Biraz ılındıktan sonra şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz, soğuduktan sonra servise hazırdır revanimiz;)
Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder