5 Nisan 2010 Pazartesi

Pudingli Tatlı

Pudingli Tatlı

Henüz eve dönüş yapmış değilim,ama geçen yaz yapmış olduğum pudingli tatlının fotoğraflarını arşivde bulunca çok sevindim.Hemen aralarından en iyi görüntülediklerimi seçip yükledim,en kısa zamanda görüşmek üzere.
Denemek isteyenler için pudingli tatlının tarifi;

Malzemeler
- 2 paket vanilya aromalı toz puding
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1,5 paket Eti kakolu bisküvi
- 1 çay bardağı acıbadem likörü (bisküvileri ıslatmak için yarım bardak vişne suyu kullandım.)

Süslemek için:
- Hindistan cevizi
- Vişne taneleri(dondurulmuş kullandım)
- Taze nane

Hazırlanışı:
1- Bir paket vanilyalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin.Tatlının borcama yapışmaması için borcamı ıslatıp fazla suyunu süzün.
2- Vanilyalı pudingi (dikdörtgen dar bir kalıba) ıslatılmış borcama dökün.Biraz ılınınca üzerine iki kat kakaolu bisküvileri dizin.
3- Bisküvileri vişne suyu ile hafifçe ıslatın.Diğer bir taraftan 3 su bardağı vişne suyunu, bir paket vanilya aromalı pudingle pişirin.
4- Bisküvilerin üzerine vişneli pudingi dökün,kaşığın tersiyle üzerini düzeltin.Buzdolabına koyup 3-4 saat soğutun.
5- Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serpin,taze nane ve vişne taneleri ile süsleyip servisini yapın.

Kaynak : Sofra Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder