8 Nisan 2010 Perşembe

PUDRA ŞEKERLİ UN HELVASI


Mübarek Kadir gecesi sebebi ile komşularımıza sunmak üzere bu sabah çok erken saatte bu helvayı yaptım.
Sizlere de sunmak isterdim ama maalesef teknoloji o kadar ilerleyemedi. Yapımı çok kolay fakat tadı kolay kolay unutulamayan bu helvanın tarifi aşağıda;
Malzemeler;
* 250 gr margarin veya tereyağı ( Ben yarı yarıya kullanıyorum)
* 2.5 su bardağı un
* 1 su bardağı ceviz
* 1, 5 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanması;
1. Yağı tencereye alıp eritirken unu da ileve edip yavaş yavaş kavurmaya başlayın. Aşağı yukarı 15 dakika kavurun. Kavrulan unun kokusu çıkmaya başladığında ve rengi pembeleştiğinde cevizleri kırarak un ve yağın içine atarak birazda bu şekilde kavuralım.
2. Un pembeleşip güzelce kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıp, tencereyi başka bir yere alalım. 1,5 bardak pudra şekerini unun üstüne dökerek kaşık yardımı ile pudra şekeri eriyinceye kadar una karıştıralım.
3. Pudra şekeri iyice karıştıktan sonra, iki yemek kaşığı yardımı ile helvadan parçalar alarak resimlerde görüldüğü gibi şekil verelim.
4. Arzu ederseniz kaşık ile şekil vermenin dışında helvayı orta büyüklükte bir tepsiye veya borca döküp, kaşıkla yaymadan, sadece tepsinin kenarına haif hafif darbeler vurarak, helvanın kendi kendine yayılmasını sağlayalım ve soğuduktan sonra bıçak yardımı ile keserek servis yapalım. Eğer tepsiye dökerek soğutma yolunu seçerseniz ve helva çok soğuduktan sonra servis yapmak isterseniz, katılaşacağı için keserken kırılma ve parçalanma yapabilir. Bunun için dilimlemeden önce hafifçe ısıtmanızda fayda var. Afiyetttttt Olsunnnnnnn..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder