MALZEMELER
ETİ İÇİN
- 6 AD KEMİKSİZ DERİSİZ TAVUK PİRZOLA
- 2 DİŞ İRİ DOĞRANMIŞ SARIMSAK (TARİFİNDE YOK LEZZET VERİYOR DİYE BEN KOYDUM)
- YARIM ÇAY BARD KADAR ZEYTİNYAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
PÜRESİ İÇİN
- 6 AD ORTA BOY PATATES
- 1 TATLI KAŞIĞI KNOR SEBZELİ ÇEŞNİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- YARIM ÇAY BARD SÜT
- 1 ÇAY BARD RENDELENMİŞ KAŞAR
MANTARI İÇİN
- 250 GR MANTAR
- 1 KUTU SÜT KREMASI
- 1 ÇAY BARD SÜT
- YARIM TAVUK BULYON
- ÇOK AZ TUZ (TADINA BAKIP KOYMANIZDA YARAR VAR)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ETLERİMİZ HARİÇ DİĞER MALZEMELERİMİZLE MARİNE MALZEMEMİZİ HAZIRLIYORUZ. ETLERİ İÇİNE KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. BU ARADA PATATESLERİMİZİ SOYUP DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN PATATESLERİN SUYUNU SÜZÜP SICAKKEN İÇİNE DİĞER PÜRE MALZEMELERİNİ İLAVE EDİP GÜZELCE EZİYORUZ. PİŞİRMİYORUZ, ÇIRPMIYORUZ. GÖNÜL KONSERVE MANTAR KULLANMIŞ BEN NORMAL MANTAR KULLANDIM. BU YÜZDEN MANTARLARI TEFLON TAVADA SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ. SÜTÜNÜ KREMASINI KOYUP ÖZLEŞENE KADAR KAYNATIYORUZ. BULYONU İLAVE EDİP İKİ FIKIR DAHA KAYNATIYORUZ. MARİNE EDİLMİŞ ETLERİMİZİ TEFLON TAVADA KIZARTIYORUZ. SERVİS EDECEĞİMİZ TABAĞA EN ALTA PÜRE, ÜZERİNE TAVUK, ÜZERİNEDE KREMALI MANTARI KOYUP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: PÜREYİ TUZ KOYMADAN YAPIN. ÇÜNKÜ ÇEŞNİDE ZATEN TUZ VAR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder