7 Nisan 2010 Çarşamba

RENDE KEK ve PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ



Evet...Sizlerle bu güzel ve değişik kek tarifimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Eminim sizlerinde hoşuna gidecek ve denemek için hemen mutfağa geçeceksiniz:) Bende bunu dün arkadaşlarıma ilk defa yaptım ve büyük beğeni topladı. Gerçekten gösterişli, farklı, basit, harika ötesi bir kek ya da pasta:) Söylemesi ayıp olmasın bir taraftan bu güzel kekin tarifini yazıyorum sizlere diğer taraftan da bandıra bandıra kekten yiyorum:)) Aynı zamanda bu kek tarifimi porselen demlik çay saati etkinliği ev sahibesi (Birsel ve İrem) yolluyorum. Bol ve güzel tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum;)

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

5 Yumurta
1/4 Cup pudra şekeri(Tepeleme bir kahve fincanı)
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Margarin(yumuşak)
3 Su bardağı un(Daha fazlada olabilir)
1 Yemek kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

1 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı buğday nişastası

ARASI İÇİN:

1 Çay tabağı marmelet ya da tanesiz reçel

YAPILIŞI:

Önce hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için önce yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.Sarılarla pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra margarini, unu, kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Birazcık sert bir hamur olacak. Yaptığımız bu hamuru yarı yarıya önce ikiye bölelim. Sonra böldüğümüz bir yarım hamuruda ikiye bölelim. Yarım olan hamurumuzu yuvarlak bir kalıbın tabanına (kelepçeli olursa çok rahat olur) yayalım.(Kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuz az ya da çok olabilir onu göz kararı kendiniz ayarlayın) Diğer ikiye böldüğümüz yarım hamurumuzun birine kakaoyu ekleyip yoğuralım.Yani hamurumuzun biri sade biri kakaolu olacak. Sonra bunları buzluğa 15-20 dakikalığına koyalım. Diğer taraftan pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için ayırdığımız yumurta beyazlarımızı önce bir çimdik tuzla çırpalım. Sonra üzerine bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. Ardında da nişasta ve vanilyayı da azar azar ekleyip köpük olana dek beş dakika çırpalım. Marmelat ya da reçelimizi kalıba yaydığımız hamurumuzun üzerine gezdirelim.












Onun üstüne buzluktan çıkardığımız kakaolu hamurumuzu rendeleyelim.
Onun üstüne kremamızı yayalım ve sade hamurumuzu rendeleyelim. 150 derecede ısıtılmış fırında 40 - 60 dakika kadar pişirelim. Pişerken çok kabarıyor fırından çıkınca sönüp formunu alıyor. Herkese afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder