6 Nisan 2010 Salı

Revani


Bir revani yaptım, yemelere doyulmuyor. Hınzır şey, sabah sabah aç karnına aklımı çeliyor. Bildiğiniz revani işte tarifini vereyim, belki bayrama yaparsınız.

Keki İçin

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Önce şekeri ve suyu bir tencereye koyun, kaynadıktan sonra altını kısın ve on beş dakika kaynatın. Bir kaç damla limon suyunu ekleyin, bir taşım kaynatıp kapatın altını.

Kek çırpar gibi diğer tarafta önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra yağ ve yoğurt, sonra un, irmik, kabartma tozu; hepsini bir güzel çırpın, yağladığınız tepsiye dökün. 180 derecede üstteki güzel rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak keke ılık şerbeti verin, üzerini uygun boyutta bir tepsiyle kapatın, şerbetini çekince afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder