MALZEMELER:
6 adet yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
5-6 adet haşlanmış patates
yarım kalıp beyaz peynir
250 gr. margarin
YAPILIŞI:
Margarin eritilir. içerisine sıvıyağ, süt,yumurtalar eklenir rendelenmiş patates ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp iç hazırlanır. yufkanın tek katı serilir üzerine bu harçtan sürülür.her tarafına yayılır diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır üst üste 6 kat olur.bütün yufka rulo şeklinde sarılıp dolaba konur bir gece bekletilir. ertesi gün dilim dilim kesilir fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sürülüp 200 derece fırında pişirilir. sıcak servis yapılırsa daha lezzetli olur
afiyet olsun...
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder