7 Nisan 2010 Çarşamba

RULO BÖREK

MALZEMELER:


6 adet yufka


3 yumurta


1 su bardağı süt


yarım su bardağı sıvıyağ


5-6 adet haşlanmış patates


yarım kalıp beyaz peynir


250 gr. margarin


YAPILIŞI:


Margarin eritilir. içerisine sıvıyağ, süt,yumurtalar eklenir rendelenmiş patates ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp iç hazırlanır. yufkanın tek katı serilir üzerine bu harçtan sürülür.her tarafına yayılır diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır üst üste 6 kat olur.bütün yufka rulo şeklinde sarılıp dolaba konur bir gece bekletilir. ertesi gün dilim dilim kesilir fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sürülüp 200 derece fırında pişirilir. sıcak servis yapılırsa daha lezzetli olur


afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder