5 Nisan 2010 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU


Yumuşak mı yumuşak enfes mi enfes denemeyen tatmayan arkadaşlarıma öneririm;)) Benim çok hoşuma gitti bu sadrazam lokumu. Tarifi keşfeder etmez bir kaç kez yaptım. Yiyen herkesin de hoşuna gitti ve en çok beğenilenlerde yerini aldı;))

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

4 Yumurta
4 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:


2.5 Su bardağı süt
7 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı margarin(şart değil)

SOSU İÇİN:
3 Su bardağı ılık süt
1 Büyük kase hindistan cevizi

YAPILIŞI:


Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Sarılarını şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayıda eleyerek ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Diğer yandan yumurta beyazlarını da bir çimdik tuzla iyice kabarana dek çırpalım ve yumurta sarılarına ekleyelim. Tekrar bu karışımımızıda çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kek harcımızı dökelim. 180 derecede kontrol ederek pişirelim. Kekimiz pişerken biz kremayı hazırlayalım. Bunun için sütü, unu, şekeri bir tencereye alıp muhallabi kıvamında pişirelim. Piştikten sonra içine vanilyamızı ve yağımızı ekleyip sıcağı ile karıştıralım. Kremamızı soğumaya bırakalım. Pişen kekimizi fırondan çıkartınca rulo yaparak katlayalım ve üzerine nemli bez örtelim. Bu lokumlarımızın kırılmadan kolayca şekil almasını sağlayacak. Soğuyan kekimizi yağlı kağıttan sıyıralım ve açalım. Kekimizi enine sekiz parçaya bölün sonrada böldüğünüz her parçayı ortadan ikiye bölün. Yani toplam 16 tane lokumumuz olacak. Böldüğümüz kekin içine soğuyan kremayı sürüp rulo şeklinde kırmadan saralım. Lokumumuzu önce ılık süte sonra da hindistan cevizine bulayıp buz dolabında dinlendirelim. Lokumlarımız hazır afiyet olsun:))

NOT:
1.Kek hamuruna kakao da ekleyip esmer lokumlar yapabilirsiniz:))
2.Kremayı sürüp içine muz, çilek vs meyveler koyupta sarabilirsiniz güzel oluyor;)
3. Buz dolabında bir gece bekletirseniz daha süper oluyor;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder