5 Nisan 2010 Pazartesi

SAĞLIK KAYNAĞI LİKOPEN HAZİNESİ DOMATES



süzüldükten sonra 20 dakika dinlenmiş hali
suda haşlanırken ( 4 dakika)
kurutulmuş organik domates


Güneşte kurutulmuş domateslerde yine müşterilerimizin bizlere armağanlarıyla ilk tadılmış lezzetlerdi.
Gaziantep sonrası ,yine iş gezisindeyken yıllar önce İmirde tatmış ve müdavimi olmuştuk. Ben çok tüketiyorum, özellikle kış aylarında .
SAĞLIK KAYNAĞI LİKOPEN HAZİNESİ DOMATES, baştacı sebzelerimizdendir. Likopen sebze ve meyvelerde doğal olarak bulunan KAROTEN familyasına ait bir PİGMENTTİR .
İnsan vucudu LİKOPENi üretemez !! fakat besinlerde hazır olarak bulunur.Likopenin
0/0 85 'i domates ve domates ürünlerinde bulunur. Kan sistemimiz,araştırmalara göre, LİKOPENi en iyi şekilde işlenmiş domatesten absorve etmektedir.
Lütfen yaz aylarında güvenli !!! domatesleri tüketelim.

YAPILIŞI,
Kuru domates yıkanıp 4 dakika haşlanır. Süzgeçte 20 dakika dinlendirilip kurur.Üzerine zeytinyağı- limon- sarımsak - istenirse kırmızı biber çok az kekik ile marinasyon sıvısı hazırlanır. Lezzeti içine çekmesi içim yarım saat dinlenmeye bırakılır.

SAĞLIK VE ESENLİK DOLU GÜNLER DİLİYORUM. AFİYET OLSUN.SAĞLIK HAZİNEMİZE LÜTFEN LİKOPEN EKLEYELİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder