7 Nisan 2010 Çarşamba

SAKIZLI SÜTLAÇ
















Bugün iftara sütlaç yaptık. Ama köy sütünden yapınca sütlaç daha lezzetli oluyor. İftardan sonra sütlaç hafif bir tatlı. Sütlaca nişasta eklemeyin. Pirincin kendi nişastasıyla pişirmeye çalışın. Böyle yapılan sütlaç daha lezzetli oluyor. Karadenizde sütlacı böyle pişiriyorlar. Tabiki damla sakızı ve vanilyayı biz kendimiz ekledik.
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp bir su bardağı suyla hafif haşlayın. Suyunu süzmeden üzerine sütü ekleyin. Pişmesine yakın içerisine toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı katın. Süt pirincin içinde özleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder