8 Nisan 2010 Perşembe

ŞAM TATLISI


MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbetiçin:
3,5 su bardağı şeker
4 su badağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI:Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz kek kıvamında iyice karıştırıyoruz . Yağlanmış borcam dikdörtgen tepsisiye döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişiriyoruz
Diğer tarafta şerbetini yapıyoruz hamur ve şerbet ikiside ılıkken şerbeti üzerine gezdiriyoruz.Soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz. afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder