6 Nisan 2010 Salı

SandKuchen mit Rosinen / Kuru Üzümlü Kum Kek

Benimde içimden herkese kek yapıp ikram etmek veya dağıtmak geliyor..))Belki bana çok gülüyorsunuz ama gerçekten bu düşüncelere sahibim..))Ne yapsam acaba??Yaşlı teyzeler ne çok seviyorlar tereyağlı kekleri..Düşünüyorum arkadaşlar..Fikri gelenler benimle paylaşabilirler..
Soğumuş kek diliminin fotoğrafı..(mutfakta çekilmiş)
8
Malzemeler
3 yumurta (akı sarısı ayrılmış)
175 gr şeker
1 kutu krema (250 ml)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
150 gr kuru üzüm
150 gr nişasta
150 gr un
Kalıba serpiştirmek için badem veya fındık veya hiçbiri..
9
Hazırlanışı
Aklar minicik tuzla çırpılıp bekletilir.
Yumurtalar,şeker,vanilya çırpılır.
Yağ,krema,limon kabuğu rendesi,limon suyu çırpılır.
Nişasta,un,kabartma tozu eklenip kısa çırpılıp üzümler ekleni çırpılır.
Aklar eklenip çok kısa çırpılıp kaşıkla karıştırılır.
Yağlanmış kalıba dilerseniz badem veya fındık kırığı serpiştirebilirsiniz.
Dilerseniz hamuru direkt kalıba döküp fırına verebilirsiniz..
175 c deki ısınmış fırında yaklaşık 50 dk pişirilir..
Sıcakken kesilmiş dilimin fotoğrafı..(balkonda çekilmiş)
7
Pazar günü gelen bir telefonla,keki jet hızıyla yapıp fırına verdim..Acele yapılanların tadına doyum olmazmış..Bu kekimizde aynen öyle oldu..Ben bile 2 dilim yemişim..))Üzümlü keklere asla hayır diyemem..Ayri bir lezzettir benim için..Bunun içersinde cevizde olsaydı hiç fena olmazdı hani..))Deneyecek olursanız sizlerde farklı alternatifler düşünebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık..!!
6
AFİYETLER OLSUN ARKADAŞLAR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder