8 Nisan 2010 Perşembe

SARAY USULÜ GERDAN ÇORBASI

gerdan çorbası 005
Çorbasız iftar açılmayacağını düşünenlerdenim. Azıcık da olsa illaki çorba olmalı sofrada.Yanında da sıcacık bir pide. Daha sonra ne yerseniz yiyin, çorbanın verdiği lezzeti vermez. Bu sebeple Ramazanda çorbalar daha bir özenli olmalı bence. Saray usulü gerdan çorbasını bu güne kadar kime ikram ettiysem muhakkak beğenmiştir. Bu sebeple bende denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler;
*4-5 adet gerdan parçası.
*2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı,
*3 çorba kaşığı un,
*2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir)
*1/2 çay bardağı sirke,
*Tuz, karabiber ve süslemek için ince doğranmış bir kaç dal maydanoz.
Hazırlanışı;
1.Gerdan parçalarını yıkayın. Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin.
2.Pişen gerdanları sudan çıkarıp, etli kısımlarını ayırın ve didikleyin.
3.Gerdanın piştiği suyu, mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün. (çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için )
4.Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip, unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun.
5.Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın.
6.Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın.( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz )
7.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
8.Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın.
9.İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder