7 Nisan 2010 Çarşamba

SARIMSAKLI HAMUR ÇORBASI

BU ÇORBAYI, TUTMAÇ ÇORBASI YAPTIĞIMIZ HAMURLARDAN YAPABİLECEĞİNİZ GİBİ, ERİŞTE YAPARKEN ÇIKAN KENARLARDANDA YARARLANABİLİRSİNİZ. HİÇ BİRİSİ YOKSA HAMURU KENDİNİZ BURDAKİ HAMUR TARİFİNDEN YAPABİLİRSİNİZ.GELELİM TARİFE...

MALZEMELER
  • 1 SU BARD KESME HAMUR
  • 2 SU BARD SICAK SU
  • 1 ÇAY BARD KADAR HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 1-2 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ÇAY BARD YOĞURT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
  • TUZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE SICAK SUYUMUZU TENCEREMİZE ALIYORUZ. HAMURLARIMIZI HAŞLAMAYA BIRAKIYORUZ. HAMURLAR İYİCE PİŞİNCE NOHUTUMUZU İLAVE EDİYORUZ. ÖTE YANDA SARIMSAKLARI EZİP YOĞURTLA KARIŞTIRIYORUZ. KESİLMEMESİ İÇİN ÇORBAMIZDAN SICAK SU ALIP KARIŞTIRIYORUZ. YOĞURT KARIŞIMINI HAŞLANAN HAMURLARA HIZLI HIZLI KARIŞTIRARAK YEDİRİYORUZ. KÜÇÜK TAVAMIZDA YAĞLARI VE BAHARATLARI KIZDIRIYORUZ. SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: ÇORBANIN KIVAMI SİZE KOYU GELDİYSE NOHUTLARI KOYDUĞUMUZ AŞAMADA İSTENİLEN KIVAMDA SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ...

SÜSLEME İÇİN DEĞİŞİK BİR FİKİR VERMEK İSTİYORUM. İNCİ ARKADAŞIM BU ÇORBANIN ÜZERİNE YAĞLA BAHARATLARI KIZDIRIRKEN KESME HAMURLARDAN (HAŞLANMAMIŞLARDAN) KAVURMUŞ ÇORBANIN ÜZERİNE GEZDİRMİŞ. BUDA ÇOK HOŞUMA GİTTİ. ÇITIR ÇITIR AĞAZA GELEN HAMURLAR ÇORBAYA DAHADA LEZZET KATACAKTIR EMİNİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder