8 Nisan 2010 Perşembe

SARMISAKLI BURMA BÖREK





















Tarifimi 45.P.D.Ç.E ev sahibesi http://yemekdefterim.blogcu.com/ ' a gönderiyorum.
Malzemeler
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
3 diş sarmısak
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
tuz
karabiber
kekik
üzeri için
2 adet yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağını eritin. Dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, 2 tane yumurta, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkalardan bir tanesini ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serin üzerine fırça yardımıyla tereyağ sürün. Sarmısaklı karışımın yarısını üzerine yayın. Yarım yufkayı üzerine kapatın. Yufkadan ikişer parmak genişliğinde şeritler kesin. Bir ucundan tutarak bükün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kalan diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder