7 Nisan 2010 Çarşamba

Sebzeli Tart




SEBZELİ  TART:
Sebzeyi çok sevdiğimden dolayı  farklı yerlerde kulanmayı , sebzelere çeşni katmayı seviyorum.

 Yine wok tavamı kullandım.
Tavaya biraz sıvıyağ konur.  1 adet patates 2 adet havuç küçük parçalar halinde doğranır tavaya konur .
1 baş sarımsak  ayıklanır, onalrad eklenir. briaz kavrulmalrı sağlanır.
sıarasıyla 2 adet kabak jülyen yanı kürdan şeklinde doğranıp eklenir. 2 adet patlıcan doğranıp eklenir 3 adet biber , 1 adet kırmızı biber  de eklenir sebzeler kavrulur .
**(fotoğraf da görüldüğü üzere sebzeler hafif diri kalır , çok pişen, kavrulan sebzeler hem lezzet kaybına uğrar hem de erir )
Sebzelere en son tuz , 1 atalı kaşığı fesleğen, 1 atalı kaşığı kekik eklenir ocak kapatılır.
sebzler bir süzgeçe alınır suyu süzlen sebze hamuru yumşatmaz.
Tart kalıbının altına yaklaşık 7 veya 8 adet milföy hamuru yayılır.
çatalla delinir sebzeler konur isternirse şart değil pastırmada eklenebilir.. 3 adet milföy şeritler halinde kesilir hasır örgü şeklnde tartın üzeri kapatılır.yumurta sarısı sürülür.
pişrmesi önemlidir. fırın 190 derecede olamlıdır önce fırının altından birnci rafa konur 15 dakika sonra orat rafa geçirilir. atrtın altının pişmesi zor olduğundan öncelikle tarın altını pişirmek gerektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder