6 Nisan 2010 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ









ŞEFTALİ REÇELİ

1 Kg yarma şeftali ( ne sert ! - nede çok yumuşak ! )
1Kg şeker (çok çok olgun ve yumuşaksa 100 gr daha ekleyin.Su salacaktır !!! )
1/2 limon suyu

Şeftalinin kabukları soyulup, 2 ye bölünür.
Çekirdekleri ve çekirdek yatakları çıkartılır.aRZU EDERSENİZ ÇEKİRDEK İÇİ BADEMLERİ REÇELE ATABİLİRSİNİZ.
Ben daima elma dilimi doğrarım. Siz arzu ettiğiniz gibi küçükde doğrayabilirsiniz.
Çelik bir tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker dizerek meyveyi su salmaya bırakın.
Suyunu verince kısık ateşe oturtup, kaynama noktasına getirin.
Tahta kaşık kullanmayı ihmal etmeyin.
Kaynadıktan 20 dk sonra, limon suyunu ekleyin.
5 dakika kadar sonra kapatın.
İlk sıcağı çıktıktan sonra kavanozlara doldurun.
Çilek ve portakaldan sonra aromasını en sevdiklerimdendir.
AFİYET OLSUN.

********
Aslında bu postun resimlerini hiç beğenmedim .. Çok uzun zamandır bekliyordu dosyada, blogcu arkadaşlar arzu edince yayınlamak durumunda kaldım.
Armut reçelinide yükleyince yayınlayacağım.. Talep eden arkadaşlara duyururum ...
sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder