7 Nisan 2010 Çarşamba

ŞELALE PASTA AYNI DOĞUM GÜNÜ




Kuzularım iki oğlumunda dün doğum günüydü biri 14 yaşında bir delikanlı diğeri 9 yaşında allahın bana verdiği en büyük mutluluk 3 çocuğum aradada 11 yaşında bir prensesim var rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inşallah yoğun iş telaşlarım yüzünden pastalarını pazartesiden beri hergün akşam sırayla hazırladım buzluğa kaldırdım bir tek doğum günü pastasını dün işten gelince koştur koştur hazırlayabildim ama emeğime uğraşmama değmemişmi sizce nedersiniz:)
pasta iki ayrı kek ve 6 kattan oluşuyor aslında yaparken ayrıntılı resimlemiştim ama fotoğraf makinamın azizliğine uğradım açmadı resimleri allahtan akşam tekrar çektim pastayı tedbir olsun diye iyiki çekmişim,
TARİFLERE ALTTAKİ YAZILARA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ
MENÜDE ;

ŞELALE PASTASI


EN ALTTAKİ KAKAOLU KEK İÇİN MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağının yarısı sıvı yarısı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:kek malzemelerini sırayla çırpıyoruz büyük yuvarlak borcam tepsiye döküp pişiriyoruz.soğuyunca ikiye kesiyoruz iki katlı pastamız hazır.
BEYAZ KEK İÇİN;
250 gr. margarin yumuşamış
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
YAPILIŞI:Yumuşamış margarinle şekeri çırpıp yumurtaları ekliyoruz sütü ilave ediyoruz un,kabartma tozu vanilyayıda ekleyip 26 cmlik kelepçeli kalıba döküyoruz.keki soğuyunca ikiye ayırıp birde boy kısmından keserek ay şeklinde kekler elde ediyoruz.
KREMA:
Kakaolu kek için sadece
1 kg. süt
4 kaşık şeker
4 kaşık nişasta
1 paket vanilya
4 kaşık un
karıştırarak pişirip soğuduktan sonra mikserliyoruz.
SÜSLEME
4 paket krem şanti
4 su bardağı süt
mavi gıda boyası
truff parçaları (kayalar için)
çakıl görüntülü çikolatalar
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yeşil gıda boyası( çimenler için)
PASTANIN YAPILIŞI:
En alta kakaolu kekin tek katını koyup hazırladığımız kremayı sürüyoruz. üzerine ikinci keki koyup hazırladığımız krem şantiden şelaleye yetecek kadar ayırıp her tarafını kapatıyoruz krem şantinin hepsini kullanmıyoruz. yarım ay şekilnde olan beyaz kekimizin bir tanesinide alıp yuvarlak kekimize verevine koyup (basamaklar için)arasına kremşantiyi sürüyoruz üzerine ikinci katıda verev koyup kremşanti sürüyoruz. diğer yarım ay kekimizin yine tek katını verev koyup aynı işlemleri yapıyoruz tüm her tarafını kapladıktan sonra kakaoyu küçük düz pasta tabağına koyuyoruz elimize saç kurutma makinesini alıp en düşük ayarında uzaktan pastanın hertarafına kakaoyu üfletiyoruz buda bizden bi buluş:))kayalıklı bir görüntü için tabii:)))) ayırdığımız kremşantiden bir tatlı kaşığı ayırıp geri kalanına mavi gıda boyası koyup sıkma torbasıyla şelaleyi yapıyoruz ayırdığımız beyaz şantiyide kürdanla dalgalar yapıyoruz truf dan gelişi güzel parçalar kopararak şelalenin etrafına diziyoruz çakıllı çikolatalarıda dizip bir çay kaşığı suyu yeşille renklendirip hindistancevizine katıp çimenleri serpiyoruz pasta bitti
ondan sonracıma yorgunluktan bayılıyoruz:))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder