8 Nisan 2010 Perşembe

SOĞAN DOLMASI

















Malzemeler
6 adet soğan
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 şeker kaşığı toz şeker
Yapılışı
5 adet soğanı soyup bir kenarından çentik atıp kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kalan 1 soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Salçasını ekleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci ve baharatları katın. 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşladığınız soğanları soğuk sudan geçirin. Katmanlara ayırın. İç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder