7 Nisan 2010 Çarşamba

SOSİSLİ PİLAV

















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
1 demet maydanoz
6 adet uzun sosis
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Havucu rendeleyip 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığ sıvıyağda kavurun. Sosisleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. 2 çorba kaşığı tereyağı eritip tel şehriyeyi hafifçe kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuzunu katıp biraz daha kavurun. Teflon bir tencerenin altına önce havuçları yayın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, sosisleri, soğanları yayın. En üzerine tel şehriyeyle kavurduğunuz pirinci yayın. 3 su bardağı sıcak ekleyip kısık ateşte pişirin. 20 dakika denlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder