6 Nisan 2010 Salı

Spinat Kaesebrot / Ispanaklı Ekmek

Sevgili arkadaşlar, hepinize güzel bir hafta dileyerek, sizlere bugün yaptığım bir ekmeği sunmak istiyorum..Yapımı kolay bu ekmeği umarım sizlerde deneyip mutlu kalırsınız.Tarifi her zaman olduğu gibi yine Almanca ekmek kitabından..

Ekmeği kesemediğim için dilimli halini paylaşamadım sizlerle..Fakat çok değişik ve lezzetli bir ekmek olduğunu düşünüyorum..Haftaya kısmetse sizlerle dilimli halini paylaşacağım arkadaşlar..O zaman tadına da bakmış olurum..))
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Malzemeler
500 gr un (2,5 su bardağı)
1 paket toz maya (20 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
200 ml ılık süt

Arası için
2 adet büyük soğan (küçükse 3 adet)
7-8 adet ıspanak yaprağı
tuz
tane çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 kase rendelenmiş taze kaşar
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Hazırlanışı
Tüm malzeme sırasına göre çırpma kabına konulur.

Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpılır.

Un eksik gelirse ilave edilir.Katı olursa su veya süt ilavesi yapılır.

Çırpma işleminden sonra hamur yoğrulup temiz çırpma kabında mayalanana kadar bekletilir.

İçi
Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında sotelenir.

Ispanaklar incecik kıyılıp eklenir.

Tuzu ve karabiberi eklenip karıştırılıp altı kapatılır.

Önemli olan ıspanakların hafif solmaları
Ispanaklı Soğanlı Ekmek
Masa unlanır.Kabaran hamur merdane ile açılır.

İçine hazırlanan ıspanaklı karışım yayılır.

Üzerine peynirler serpiştirilip karşılıklı rulo sarılır.

Hamur yağlanmış ekmek kalıbına konulur.

Üzerine fırça yardımı ile süt sürülür.

Keskin bıçakla üzeri şekilli olarak kesilip 15 dk bekletilir.

Daha sonra ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

AFİYET OLSUN!
Ispanaklı Soğanlı Ekmek Ispanaklı Soğanlı Ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder