7 Nisan 2010 Çarşamba

SU BÖREĞİ















Malzemeler
7 yumurta
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kaşar peyniri
1 demet maydanoz
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Su ve tuz ile birlikte çırpın. Alabildiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın. 18 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsinin en altına koyacağınız yufkayı haşlamadan yağladığınız tepsiye yayın. Tereyağı eritin ve sıvıyağla karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip maydanozla karıştırın. Daha sonra açtığınız yufkaları kaynar tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya alın. Soğuk sudan elinizle süzerek alıp tepsiye yayın. Aralarına tereyağ sıvıyağ karışımından gezdirin. 9 yufka bitinceye kadar bu işleme devam edin. Arasına iç malzemeyi koyup, haşlanmamış bir yufkayı üzerine kapatın. Diğer yufkalarıda haşlayıp soğuk sudan geçirip tepsiye yayın. Aralarını yağlayarak yufkaları bitirin. En üste kalan yağı bolca dökün. Böreği bıçakla kesip dilimleyin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder