8 Nisan 2010 Perşembe

Sucuklu Sosisli Volovan (P.D.Ç.S.E. 35)



Tarifi Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. Pınar Altuğ Sofra dergisi için yapmış. Ben çok beğendim, şekli yuvarlak olarak da yapılabilir. Bu tarifi Gülayce arkadaşımızda devam eden P.D.Ç.S.E. 35'e gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler :
8 adet milföy
1 parmak sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Milföy hamurlarının kenarları ruletle kesilir. 4 adet milföy hamurunun ortasından ruletle kesilerek 4 adet kare çıkartılır. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Ortası kare kesilen milföyün altına yumurta beyazı sürülüp, bütün kalan milföylerden birinin üzerine yapıştırılır. En üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Diğer milföy hamurları da bu şekilde hazırlanır. Üzerlerine susam ve çörekotu serpilir. 180 derece fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana kadar pişirilir. Bir tavada margarin eritilir. Küçük dğranmış sucuklar ve küp doğranmış sosisler yağda sotelenir. Tuz, sarımak tozu ve katçap ilave edilip karıştırılır. Çok az sıcak su eklenerek pişirilir. Ocak kapatılınca kekik eklenir. Fırından alınan volovanlara sucuklu harç paylaştırılır. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında kaşarlar eriyinceye kadar (birkaç dakika) tutulup, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder