7 Nisan 2010 Çarşamba

Susamlı-Mahlepli Kurabiye


Çörekotlu Kurabiyenin malzemelerini biraz değiştirerek yaptım. Ağızda dağılan, kıyır kıyır bir kurabiye oldu. İsteğe göre hamuruna 1-2 yemek kaşığı yoğurt da eklenebilir.
Malzemeler :
250 gr. tereyağı
4-4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
yumurta akı
susam

Yapılışı :
4 su bardağı un ve tereyağı yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Diğer malzemeler de eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Gerekirse un eklenir. İstenilen şekil verilip, önce yumurta akına, sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder