8 Nisan 2010 Perşembe

SUSAMLI ÇÖREK















Malzemeler
Hamuru için
3 su bardağı un
1 paket toz kuru maya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
için için
1 su bardağı susam
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 20 dakika bekletin. İçini hazırlamak için susamı teflon tavada hiç yağ eklemeden sürekli karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurup soğutun. Soğuyan susamı robotta çevirin. İçerisine sıvıyağ ve fındıkları katın.
















Hamuru ikiye bölün. Unlayarak oklava ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzemeden üzerine bolca sürün.














Hamuru elinizle çeke çeke inceltip rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. 10 dakika dinlendirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çöreklerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız üzerine biraz margarin sürüp nemli bir bez örtüp 15-20 dakika bekletin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder