1 Nisan 2010 Perşembe

SÜTLAÇ

.
1 lt süt
1 kahve fincanı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
isteğe göre 1-2 damla sakızı (dövülmüş)
üzerine tarçın
.
1 kahve fincanı pirinç yıkanır 1 litre su ile ateşe koyulur. Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir.Süt eklenir. 1-2 defa karıştırıp, kaynatılır.Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 su bardağı soğuk su ile ezilir. Kaynayan sütten 1-2 kepçe alınıp kaseye ilave edilir. Ilınan pirinç unu ve isteğe göre dövülmüş damla sakızı tencereye eklenir, ara sıra karıştırılarak 10 dakika kadar pişirilir. 2,5 su bardağı toz şeker ilave edilip karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılır.Vanilya eklenir.Sütlaç kaselere paylaştırılıp soğuyunca üzerlerine tarçın serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder