6 Nisan 2010 Salı

Tabbouleh ( Bulgur Salatası )

Tabbouleh

Babaannemin sıklıkla yaptığı yazlık bir salata tarifi.Dedem daha çok maydonoz ve nane doğrardı,bulguru az miktarda olurdu.Ben çocuklar sevmezler diye otların miktarını kendime göre ayarladım.Lübnan mutfağına ait hafif ve güzel bir salata .



Malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tane orta boy domates
- 2 tane orta boy salatalık
- 1 demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 2 tane taze soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane limon suyu
- Tuz

Hazırlanışı:
1- Bulguru çukur bir kaba koyun.Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su,ve tuzunu (1,5 tatlı kaşığı) ekleyip bir kapakla kapatın.Suyunu çekene kadar ağzı kapalı kalsın.
2- Demlenen bulguru biraz havalandırın,soğuyunca içine ince doğranmış taze nane,taze soğan ve maydanozu ekleyin.
3- Minik küpler halinde doğranmış salatalık ve domatesi de ilave edin.En son limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.Göbek salatanın orta kısmını çıkartıp içini Tabbouleh ile doldurup servisini yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder