8 Nisan 2010 Perşembe

TAHINLI KATMER


6 bardak un,1 kasik seker,az tuz,1 bardak sut
karistirilir az az su ilavesi ile kulak memesi kivaminda hamur hazirlanir
15 dakika dinlenmeye birakilir.
hamur 3 e bolunur,1 tanesi oklava ile incecik acilir,masanin uzerine serilir
diger iki bezede ayni hazirlanir.
bir kabin icinde 200 gr margarin eritilir,1 bardak tahin karistirlir ilik hale gelince
yufkalardan birinin heryerine surulur,ikinci yufka uzerine konur,tekrar tahin surulur
ucuncu yufkada ayni sekilde konur tahin surulur4 kenarlari 1 cm ice katlanir ve
rulo sarilir,buzdolabinda 15 dakika bekletilir.
dolaptan alinan rulodan 10 parca kesilir ,elde yuvarlanir un serperek oklavayla
tabak kadar acilir ,az yag surerek teflon tavada ,arkali onlu kizartilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder