6 Nisan 2010 Salı

TAM BUĞDAY UNLU DEREOTLU POĞAÇA




NE GÜZEELLL BİR MANZARA DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR ?



Çarşamba günlerini artık çok çok seviyorum ve şirkete gitmeden önce, mutlaka sabah erkenden , ekolojik pazarıma gitmeye çalışıyorum.
Bu hafta da gözlerim öylesine şenlendi ki ;
neredeyse arpacık soğan uzunluğundaki bebek pırasalar, misss gibi lavanta demeti,körpecik bahçe kıvırcıkları, ve yeşillikler, dalında domatesler beni cezbediverdi.
Bunun yanında hercailere ise hayran oldum, onlarla beraber biraz organik domates kurusu, günkurusu, süt gibi tazecik kabaklar , körpe bebek pazılar, çok sevdiğim narlar ve Tam Buğday Unumla alışverişimi tamamladım. ( gücü! yeten kişilerin mutlaka desteklemesini istiyorum ekolojik pazarları .)


Ertesi gün ise 2. nolu karadutuma(oğlum) kahvaltılık poğaça hazırlamak için mutfaktaydım .

Bir dönem sadece beyaz un ve ekmekten başka tercihi olmayan karadutum, artık herşeyi tahıllı istediğini belirtti bendenize ( tabii bu ricasını emir telakki ederim efendim :)

Şimdi yine Sizi bu güzelliklerle başbaşa bırakıyor, şu güzel bol güneşli İstanbul'umdan sevgiler yolluyorum her birinize.

Cumartesi gününüz , aydın olsun.

TAM BUĞDAY UNLU DEREOTLU POĞAÇA

Buradaki tarife, sadece dereotu ve biraz pul kırmızı biber ekliyoruz.

nUnU derki :
- çok dayanıklı , bekleyebilen bir poğaça olduğunu söyliyemem,
- diğer tariflere nazaran daha sert ! ve nemsiz oluyor !
- verilenden biraz daha fazla un gerekebilir...
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder