7 Nisan 2010 Çarşamba

TARÇINLI MİNİK ÇÖREKLER


Bu çörekleri komşu blog arkadaşlarımı dolaşırken yer sofrası.blogcu.com arkadaşımdan buldum. Görüntüsü çok hoşuma gitti ve denemek istedim hemen. Değişiklik arıyorsanız siz de hemen deneyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin;)

MALZEMELER:

500 gr un
1 Paket kuru maya
50 gr +75 gr seker
Bir fiske tuz
200 ml + 1 yemek kasigi süt
1 Yumurta + 1 yumurta sarisi
5 Yemek kasigi siviyag
1 Kahve kasigi tarcin
100 gr tereyag yada margarin
Üzeri icin pudra sekeri


YAPILIŞI:

Önce derin bir kaba unumuzu, 50 gr şekerimizi, mayamızı, tuzumuzu alıp karıştıralım. Üzerine 200 ml sütümüzü, 1 yumurtayı, sıvı yağı ekleyip hamurumuzu iyice yoğuralım. 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölüp iki tane dikdörtgen açıp üzerine tarçını yumuşak tere yağını ve 75 gr şekeri karıştırıp sürelim.


Sonra da rulo yaparak saralım. Yaptığımız ruloyu verev keselim. Yani üçgen gibi olacak şekli. Sonra da kestiğimiz bu üçgenlerin ortasına bir kepçe ya da başka bir aletle bastıralım. (Kaşık, çatal..vs olabilir.)
Sonra bunları yağlanmış tepsimize dizelim. Üzerine bir yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyip sürelim. 180 derecede kızarana dek pişirelim. Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpelim. Bu şekli başka hamur tarifleriniz içinde kullanabilirsiniz. Değişik sunumlar için;) Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder