8 Nisan 2010 Perşembe

TART MEYVALI







MALZEMELER
250 gr un
1 bardak pudra sekeri
125 gr kup seklinde dogranmis soguk tereyag
1 yumurta sarisi
2 kasik kakao,3 kasik soguk su

KREMA
200 gr bitter,100 gr krema,1 bardak kavrulmus kirilmis badem

UST
Bogurtlen,visne

HAZIRLANISI
Kup seklinde kesilmis olan tereyagi ve seker iyice ezilirek sirasi ile malzemeler ilave edilir ve yogurulurak hamur haline getirilir .Hazirlanan hamur yarim saat buzdolabinda dinlendirilir.

Tart kalibi yaglanarak hamur bu kalibin icine yerlestirilir ve uzerine firin kagidi konur.Tepesinede kurufasulye dokulur (agirlik yapmasi icin) ve 20 dakika 170 derece firinda pisirilir.

Benmari usulu eritilen bitter cikolata ve kremaya bademler ilave edilir.
Firindan alinan tart sogutulur uzerine bitter dokulur ve meyvalar dizilir.

Afiyet Olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder