6 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Mantı

Tavuklu Mantı

Tavuklu mantı geçen hafta Kenan amcamın tarifi ile hazırlandı.Amcamlar ara ara Bandırmadaki yazlık evlerinde kalıyorlar.Yengem Bandırmalı olduğu için yöresel mantılarını çok güzel yapar.Bu tavuklu mantı tarifi'de bizzat ona aittir :) Biz severek yedik ve bitirdik,denemek isteyenler için işte tarifimiz;



MalzemelerHamuru için:

- 1kg un
- 2 yumurta
- 1/2 çorba kaşığı tuz
- Aldığı kadar su

Üzeri için:
- 1 adet bütün tavuk
- 6-7 bardak su
- Tuz

Süsleme için:
- Karabiber

Hazırlanışı:
1- Un,yumurta,tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlanır.Biraz un serptiğiniz tezgah üzerinde hamuru oklava yardımı ile açın.
2- Küçük kareler halinde kesin.İçi boş olarak bohça şeklinde kapatın.Yağladığınız fırın tepsisine dizin.
3- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Ve soğumaya bırakın.
4- Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Pişen tavuğu didikleyip kenara ayırın.Tavuk suyunu sıcak şekilde bekletin.
5- Soğuyan hamurun üzerine sıcak tavuk suyunu dökün,tepsiyi ocağın üzerine koyun .Hamurlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
6- Tavuk suyu ile birlikte pişen boş mantıları , servis tabağına alın.Hamurların üzerini didiklenmiş tavuk parçaları ile örtün.
7- Tavukların üstüne toz karabiber serpip servisini sıcak olarak yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder