Tavuklu mantı geçen hafta Kenan amcamın tarifi ile hazırlandı.Amcamlar ara ara Bandırmadaki yazlık evlerinde kalıyorlar.Yengem Bandırmalı olduğu için yöresel mantılarını çok güzel yapar.Bu tavuklu mantı tarifi'de bizzat ona aittir :) Biz severek yedik ve bitirdik,denemek isteyenler için işte tarifimiz;
MalzemelerHamuru için:
- 1kg un
- 2 yumurta
- 1/2 çorba kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
Üzeri için:
- 1 adet bütün tavuk
- 6-7 bardak su
- Tuz
Süsleme için:
- Karabiber
Hazırlanışı:
1- Un,yumurta,tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlanır.Biraz un serptiğiniz tezgah üzerinde hamuru oklava yardımı ile açın.
2- Küçük kareler halinde kesin.İçi boş olarak bohça şeklinde kapatın.Yağladığınız fırın tepsisine dizin.
3- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Ve soğumaya bırakın.
4- Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Pişen tavuğu didikleyip kenara ayırın.Tavuk suyunu sıcak şekilde bekletin.
5- Soğuyan hamurun üzerine sıcak tavuk suyunu dökün,tepsiyi ocağın üzerine koyun .Hamurlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
6- Tavuk suyu ile birlikte pişen boş mantıları , servis tabağına alın.Hamurların üzerini didiklenmiş tavuk parçaları ile örtün.
7- Tavukların üstüne toz karabiber serpip servisini sıcak olarak yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder