8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU MUSKA BÖREĞİ
















Malzemeler
4 adet yufka
100 gr margarin
1 su bardağı su
İçi için
500 gr kuşbaşı doğramış tavuk göğsü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için
yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavurun. Tavuk göğüslerini ekleyip pişirin. Pişmesine yakın salçasını ve diğer malzemelerini ekleyip karıştırın. Harcı soğutun.
Margarini eritip soğutun içerisine suyu ekleyip karıştırın. Yufkanın birini mutfak tezgahına serin. Üzerine yağlı sudan sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Üç parmak enliliğinde şeritler kesin. İç malzemeden koyup çapraz kenarlar birbirlerine değicek şekilde katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkayada aynı işlemi uygulayın. Muska böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp. Çörek otu serpin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder