7 Nisan 2010 Çarşamba

Tavuklu Salata


Malzemeler :
1 adet tavuk göğüs
1 adet göbek marul
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
7-8 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
9 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı :
Tavuk etleri küp doğranıp tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (İsterseniz ızgarada pişirerek de kullanabilirsiniz, daha lezzetli oluyor.) Geniş bir kaba iri doğranmış marul, ince kıyılmış dereotu-maydanoz, küp doğranmış kornişon turşular alınır. Soğuyan tavuklar ve yoğurt-mayonez eklenip karıştırılır. Salata tabağına alınıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Not : Salata bekleyince sulandığı için hemen servis yapmak gerekiyor. Servis geç yapılacaksa yoğurt ve mayonezi servisten hemen önce ekleyip karıştırarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder