8 Nisan 2010 Perşembe

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE


Siz de eğer benim gibi içli köfteyi hem seviyor hem şekil veremiyorsanız bu tarif tam size göre;)
MALZEMELER:
Yarım kilo yağsız kıyma
1 Çorba kaşığı salça
3 Su bardağı ince bulgur
2 Çay kaşığı tuz
1 Yumurta
Yeteri kadar su
İÇ MALZEMELERİ:
Yarım kilo kıyma
3-4 Kuru soğan
Çeyrek su bardağı ceviz içi
Yarım demet dere otu
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber uzerine tereyağ

Ben bu ölçüleri yarıyarıya yaptım beş kişiye yetti. Önce kıymayı kavuruyoruz. Soğanlarla soteliyoz.Cevizi de içine ekleyip karıştırıyoz. Ocaktan alıp içine tuz, karabiber, maydonoz ,dereotunu koyuyoruz. Soğurken kıyma, bulgur, yumurta, salça ,tuzu yavaşça su ekleyerek yoğuruyoruz.Bu karışımı ikiye ayırıyoruz. Birinciyi bastırarak yağlı tepsiye yerleştiriyoruz.İç malzememizi güzelce içine yayıp üzerine ikinci parçayıda örtüyoruz.Üstüne tereyağ sürüp 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.Çıkınca istediğimiz şekilde dilimliyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder