5 Nisan 2010 Pazartesi

TOPALAK ÇORBASI


MALZEMELER:
200gr az yağlı kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
tuz,karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslattığımız nohutu haşlayarak bir kenara koyalım.Daha sonra köfteleri hazırlayalım.Kıymanın üzerine tuz ve baharatları,yumurta ve ince bulguru ekleyelim.Hamur gibi özleşene kadar yoğuralım.Elimizi hafifçe ıslatarak yuvarlak köfteler hazırlayalım.Hafifçe un serpilmiş tepsiye köfteleri koyalım.Tepsiyi sağpa sola sallayarak ,unun köftelerin her yerine yapışmasını sağlayalım.Soğanı küçük küçük doğrayıp,yağda hafifçe pembeleştirelim.Salçasını ekleyip 2dk kadar daha kavuralım.Tencereye 5 su bardağı su ilave ederek etsu tablet koyarak tuzunu ayaralayalım.Çorbaının suyu kaynadığında haşlanmış nohutları ve köfteleri ilave edelim.Köfteler yumuşayana kadar ağır ateşte kaynatalım.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder