1 Nisan 2010 Perşembe

TRUFF

Zeynep'in diş buğdayı menüsünden bir tarif daha... Benim ilk truff denemem.. Bayatlayan kekleri değerlendirmenin en güzel yolu.. Yada benim yaptığım gibi truff yapmak için özellikle de kek yapabilirsiniz:) Ben kuru meyveli kek yaptım..Ayrı bir lezzet katmıştı..
Ayrıca Nur'un ev sahipliği yaptığı p.d.ç.s etkinliğine gitsin bu tarif...
malzemeler:
  • 3 dilim kek
  • 1 paket sıvı krema (200 gr.)
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • süslemek için:
  • file antep fıstığı
  • file badem

yapılışı: Krema tencerede kaynatılır. Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir. Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır. Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır. Buzdolabında 4 saat bekletildikten yuvarlak şekil verilir. File antep fıstığı ve bademe bulanıp servis tabağına dizilir. Buzdolabında hava alacak şekilde 1 gece bekletip servis edin..

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder