7 Nisan 2010 Çarşamba

TUZLU KURABİYE
















Her evin yaptığı bir klasik hamur işi tarifi varsa bizimkiside bu sanırım. Her zaman evde bulunur. Genellikle yiyenler hazır pastane kurabiyesi sanıyor. Oldukça lezzetli bir kurabiye. Kurabiyeler bayatlamadan en az 1 ay dayanıyor. İçerisine kabartma tozu konulmuyor. Aklınızı karıştırmasın.
Malzemeler
250 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yumurta
alabildiği kadar un
çörekotu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İstediğiniz gibi şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder